7 Eylül 2012 Cuma

yemek tarifleri

Akşama yemekte ne pişirsem diye mi düşünüyorsunuz? Artık bunu dert etmeyin size hergün yeni tarifler sunan bir internet sitesi var. Hedefimiz arayan siz değerli ziyaretcilerimizin ilk adresi olmak ekibimizle bunun gayreti içinde elimizden geleni yapmaya çalışacağız ilerde videolu tarifler hazırlama fikrimizde masanın üstünde duruyor :)

MALZEMELER:



1 kg kuzu gerdan

2 soğan

4 biber

1 domates

1 çorba k. domates salçası

sıvıyağ

tuz

karabiber



YUFKASI İÇİN:



2 su b. un

1 çay b. süt

tuz

su



ÜZERİ İÇİN:



yoğurt





HAZIRLANIŞI:



Kuzu gerdanı haşlayıp didiyoruz. Yufkalarını hazırlamak için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açarak sütü döküyoruz. Kenarlarına tuzunu atıp ortadan yoğurmaya başlıyoruz. Ilık su ilave ederek yoğuruyoruz.



Hamurdan bezeler koparıp unlayarak yufka inceliğinde açıyoruz. Geniş bir tavada yufkaları pişiriyoruz. Soğanları ve biberleri doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz. Soğanları ve biberleri kavuruyoruz. Salçasını ilave ediyoruz ve domatesi içine rendeliyoruz. Eti de ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberi atıyoruz.



Yufkanın birini servis tabağına alıyoruz. Hazırladığımız etli harçtan koyuyoruz. Kat kat yufka ve etli harç koyuyoruz. En üstüne etli harç gelecek şekilde koyuyoruz. Yoğurttan kaşık kaşık üzerine koyuyoruz. Maydanoz doğrayıp üzerine serperek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder