7 Eylül 2012 Cuma

teknoloji dünyası





eknoloji günümüzde insanoğlunun hayatında çok önemli yere sahiptir. Bunu bilmeyen yok tabii. Evimizde işyerimizde sokakta, alışverişte orda burda şurda heryer bu zımbırtıdan faydalanıyoruz. Biz de bu vesileyle google amcanın hoşuna gitmesini istediğimiz bilgi içermekle ve okuyanı bilgi sahibi yapmakla birlikte asıl amacı farklıdır. Gerçi yeri gelmişken söyleyeyim google senin kullandığın teknolojide fena değil aga :) Bu yüzden dediğimiz gibi hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan teknolojiyle alaka gündemi takip eden bir site gördüm geçenlerde teknolojidunyasi.com sizde takılın burda adamlar güzel iş çıkarmışlar hasta oldum o derece...

Arama motorlarınında böyle harika birsiteyi keşfetmemiş olmasını biraz yadırgadım gençler, bu arda nasılsınız keyfiniz nasıl, haber sitelerinde moralinizi bozamayın girin teknoloji dünyası na kendinizi geliştirin girişimlerden haberdar olun şu bu yani...

Hakikaten çok sevdim aga bu site böyle işlevsel ve harika bir tasarım daha önce sanırım hiç görmedim. Adsense reklamları olduğu gibi özel reklam alanlarıda var. Firmasının tanıtımını yapmak isteyenler bu reklam alanlarını kaçırmasın. Google sen de adsenseye söyle abi tık oranları düşük yükseltisn biraz, tık başı yüksek versin. Site kaliteli diyoruz :) neyse bu kadar özgün yazıdan sonra alt kısımda çeşitli bilgilere ulaşabilirsiniz...



Teknoloji (Yunanca τέχνη (sanat) ve λογία (bilmek)), sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur. İnsanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir. Teknoloji ayrıca, bir sanayi dalıyla ilgili üretim yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgidir.

Bir insan etkinliği olarak teknoloji, insanlık tarihinde bilim ve mühendislikten önce ortaya çıkmıştır. Teknoloji dünyası nın, bilimin uygulamacı yönü olduğu görüşleri de vardır.

Teknoloji, günümüzde veri paylaşımının en etkin bir biçimde kullanılarak keşiflere yön vermesinin etkin bir parçası olarak da tanımlanabilmektedir.



Uzay teknoloji si kavramı uzaya gitme, uzay uçuşları, uzaya insan gönderme ve geri dönüşü gibi kavramları kapsar. Hava tahmini, uydu televizyonu, GPS gibi günlük kullanımdaki teknolojiler de uzay teknolojisi ile ilgilenir.



Teknoloji TV, yayın hayatına ilk olarak 12 Ekim 2003 tarihinde Digiturk platformu üzerinde başlamıştır. Bir yıl sonra maddi zorluklar yüzünden kapanmak zorunda kalmış, ancak kapandıktan üç ay sonra yeni genel müdür Mehmet Marangoz ve eski kadronun hemen hemen tamamıyla, bu sefer Türksat uydusu ve TurksatKablo şebekesi üzerinden yeniden yayın hayatına geçmiştir. Daha sonra kanal 8 Aralık 2007 yılında Aydın Doğan tarafından satın alınmış ve 4 Ocak 2008 yılında yayınını durdurmuştur. Kanal teknoloji haberleri sunmakla birlikte kanalın en çok ödül alan ve izleyici kitlesi olan programı Oyun Stüdyosudur. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Ünal Sondemir'in yaptığı programı Türkiye'nin oyun konusunda ki en donanımlı isimlerinden Serhat Bekdemir sunarak gerçekleştirmiştir. Kanalın dikkat çeken ve en çok izlenen programları arasında Türkiye'de ilk uyguladığı help desk formatıyla DrX, yayınında bilgisayar kullanıcılarına mail yolu ile sorunlarını öğrenip bunları canlı yayında cevaplar.Bunun yanında DrX programından sonra Kapanış sayfası yayınlanır. Serkan Ayan ve Burak Aydoğan'ın sunduğu interaktif eğlence programı her gece yayınlanırken, DrX programı hem eğlenceli hem de tüm merak ve problemlere ışık tutan yapısıyla kanalı dikkat çeker hale getirdiler.Türkiye'nin Teknoloji Televizyonu olarak seyirci karşısında yer bulan Teknoloji Televizyonu Magazinden Spor a kadar her türlü yapımlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yapımcılığını ve Yönetmenliğini Uğur Özarslan'ın yaptığı Otoloji,Tek Magazin, Elektronik Hobiler, Mercek gibi programlar Televizyonu lokomotifleri arasında yerini aldı.

Kanalın forum sayfası 300.000 üye üzerine çıkmış fakat yönetimin ilgisizliğiyle domaini bile kaybedilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder